Banketbakkers-room

Banketbakkersroom is zo gemakkelijk om zelf te maken, en ik had het nog nooit gedaan. En weet je? Als je het eenmaal zelf hebt gemaakt neem je nooit meer een pakje mee!

Ingrediënten:

  • 65 gr suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 3 eidooiers
  • 35 gr bloem
  • 350 ml volle melk

Bereiding:

In een pannetje verhit je de melk tot tegen de kook aan.

In een kom meng je de vanillesuiker, suiker, bloem en eidooier tot een glad mengsel. Begint de melk bijna te koken dan meng je een beetje bij het eimengsel en roer dit tot een egaal mengsel.

Giet het aangemaakte eimengsel bij de rest van de melk en blijf goed roeren. Breng het mengsel nu rustig aan de kook (je blijft roeren) tot het de dikte van vla heeft. Schenk je banketbakkersroom in een schaal en dek hem af met plasticfolie, dit voorkomt dat er een vel op de room ontstaat.

Laat buiten de koelkast goed afkoelen. Is de banketbakkersroom goed afgekoeld kun je hem in de koelkast zetten.

DELEN: