Blauwe bessenjam

Begin je dag goed met heerlijke eigengemaakte blauwe bessenjam. Niet alleen lekker op je boterham, beschuit of croissant maar ook heerlijk door bijvoorbeeld je yoghurt.

Ingrediënten:

  • 500 gr blauwe bessen (gewassen)
  • 200 gr geleisuiker speciaal
  • 100 ml water
  • 1 el citroensap

Bereiding:

Maak de potten waar je de jam in wilt bewaren steriel door ze 5 minuten te koken in water.

Was je blauwe bessen en maak ze droog. Doe de blauwe bessen samen met de geleisuiker, water en citroensap in een hoge pan. Breng nu alles rustig aan de kook, het mag echt wel goed pruttelen. Blijf het geheel goed roeren en laat voor 10-15 minuten doorkoken. Pas erop dat je je niet verbrand aan het opspattend vocht. Draai het vuur uit en laat alles tot rust komen.

Schep de jam in je steriele potten, draai de deksel erop en ze op de kop weg. Zo zullen de potten vacuüm trekken en kun je de blauwe bessenjam langer bewaren. Doe dit tot de jam in de pan op is. Laat de potten minimaal 10 minuten op de kop staan en draai ze daarna om. Laat afkoelen en zet ze in de koelkast. Zolang de potten gesloten blijven kun je ze wel een jaar bewaren, dus lekker veel maken zeg ik.

DELEN: