Bread & butter pudding

Serveer de Bread & Butter Pudding met ongezoete créme-fraîche of een bolletje vanille-ijs, en maak af met poedersuiker.

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes brood
  • 125 gr gedroogde cranberry’s
  • 5 el masala
  • 80 gr roomboter
  • 200 ml volle melk
  • 200 ml kokosmelk
  • zaadjes van 1 vanillestokje
  • 2 eieren
  • 80 gr basterdsuiker
  • 4 el gemalen kokos
  • poedersuiker voor garnering

Bereiding:

Verwarm je oven voor op een temperatuur van 180 graden. Verwarm de cranberry’s samen met de masala (of bruine rum) kort in een steelpan en laat 30 minuten staan om te wellen. Bestrijk de sneetjes brood (zonder korst) met de boter, snijd  ze op maat en verdeel ze over de eenpersoons ovenschaaltjes. Strooi de cranberry’s met het aanhangend vocht tussen de sneetjes brood. Doe de melk in een steelpan samen met de kokos en de zaadjes van het vanillestokje (of 1 eetlepel vanille-extract) en breng het net tegen de kook aan. Klop de eieren samen met de basterdsuiker op tot een schuimige massa en schenk vervolgens het mengsel van melk en kokos er langzaam bij (doe dit langzaam, ander heb je kans op klontjes. Mocht dit wel gebeuren, dan kan je er een staafmixer inzetten om de klontjes te verwijderen). Schenk het eimengsel over de schaaltjes en bestrooi het royaal met kokos. Zet de schaaltjes nu in een grote schaal of braadslee en vul deze met water tot net onder rand van de kleinere schaaltjes. Bak de bread & butter pudding in 25-30 minuten gaar tot ze goudbruin zijn. Serveer de Bread & Butter Pudding met ongezoete créme-fraîche of een bolletje vanille-ijs, en maak af met poedersuiker.

In plaats van 4 kleine ovenschaaltjes  kun je ook 1 grote schaal nemen natuurlijk. Dan hoef je de sneetjes brood niet klein te snijden.

DELEN: