Brood gevuld met uitgebakken pancetta

Dit is een knapperig brood gevuld met uitgebakken pancetta. Heerlijk met een beetje roomboter of bij een BBQ. Dan haal je toch echt de zomer in huis.

Ingrediënten:

  • 525 gr tarwebloem
  • 11 gr gedroogde gist
  • 1 tl zout (optioneel)
  • 400 gr pancetta
  • 540 ml lauw (handwarm) water
  • olijfolie
  • bloem

Gebruik in dit gerecht geen patentbloem, maar echt broodmeel!

Bereiding:

Bak de gesneden pancetta uit en laat ze goed uitlekken.

Meen een grote schaal en doe hier je tarwebloem, zout (pancetta is al zout dus je kan de zout ook weg laten), gist, uitgebakken pancetta en lauwwarm water in. Meng alles goed door met een houten lepel en de af met plasticfolie. Zet je deeg nu voor drie uur weg op een warme (kamertemperatuur) plek om te laten rusten.

Besmeer naar drie uur je werkblad met een du laagje olijfolie en stort je deeg hier op. Het enige wat je nu even moet doen is je deeg twee keer naar binnen te vouwen. Dek je deeg weer af (op het werkblad) met plasticfolie en laat nogmaals 30 minuten rusten.

Zet ondertussen je oven op 220 graden en schuif hier een pan in met een inhoud van 6-8 liter terwijl de oven opwarmt. Haal naar een 30 minuten de pan uit de oven en stort hier direct je deeg in.

Hou er rekening mee dat je een gietijzeren, emaille of keramische pan gebruikt met deksel!

Kijk goed uit de pan is echt gloeiend heet. Schud de pan even en bestrooi je deeg met een dun laagje bloem. Schuif de pan nu met deksel in de hete oven. Haal naar 30 minuten de deksel van de pan en laat je brood nog 25-30 minuten bakken tot de buitenkant goudbruin is. Laat afkoelen op een rekje als dat lukt met de geur van vers brood door je huis.

Serveer je brood met een goed glas wijn en een goede extra vergine olijfolie of roomboter. Meer heeft dit brood niet nodig….♡

DELEN: