Couscoussalade

Een heerlijke salade met veel verse ingrediënten. Gebruik de witte balsamico-azijn om de geroosterde tomaten een zoet en milde smaak te geven.

Ingrediënten:

  • 190 gr couscous
  • 1 citroen
  • 1 el kappertjes (uitgelekt)
  • 250 ml kokend water
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 400 gr gemengde trostomaatjes uit de oven
  • 2 el witte balsamico-azijn
  • 150 gr feta
  • ½ bosje verse basilicum
  • 60 gr rucola
  • 150 gr kippendijen
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

Bak in een koekenpan de kippendijen rondom aan en laat ze langzaam gaar worden in de pan. Laat afkoelen en pluk de kip in reepjes.

Doe de couscous samen met de rasp van een citroen, kappertjes en sap van een halve citroen in een diepe schaal en schenk hier het kokend water op. Doe hier 1 eetlepel extra vierge olijfolie bij en dek af met plasticfolie. Laat de schaal 5 minuten afgedekt staan. Haal naar 5 minuten een vork door de couscous en laat alles goed afkoelen.

Als de couscous is afgekoeld meng je deze voorzichtig met de gehalveerde tomaatjes, rucola, geplukte kip, feta en de verse basilicumblaadjes. Maak een dressing van de overgebleven olijfolie en witte balsamico-azijn en meng deze door de salade. Serveer de couscoussalade met een schijfje verse citroen.

DELEN: