Geitenkaas in pancetta

Wikkel je geitenkaas eens in een mooi stuk pancetta en bak deze even in een koekenpan. Pancetta is Italiaans spek afkomstig van de varkensbuik, dat ongeveer gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogd is. Het wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals nootmuskaat en kruidnagel.

Ingrediënten:

  • 6 plakjes jonge geitenkaas
  • 6 plakken pancetta
  • vers gemalen zwarte peper
  • gemengde sla

Honing- mosterddressing:

  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 2 el mosterd
  • 1 el honing
  • ½ bos verse dille
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding dressing:

Doe de olijfolie samen met de honing in een kom en meng dit even. Voeg de mosterd samen met de andere ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Maak je honing- mosterddressing op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper.

Bereiding:

Snij de lange plakken panecetta in 2 gelijke stukken en leg deze kruislings op je werkblad. Leg nu op elke kruis een plakje geitenkaas, tussen duim en wijsvinger wat vers gemalen zwarte peper op de geitenkaas en pak deze in de pancetta.

Neem je gemengde sla (dit is geheel naar eigen keuze) en maak deze aan met je honing- mosterddressing. Zet even aan de kant.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat deze zonder olie of boter heet worden. Bak de ingepakte geitenkaas nu 2-3 minuten aan beide kanten.

Leg de aangemaakte salade op een bord en leg hier de gebakken geitenkaas op. Direct serveren.

DELEN: