In olijfolie gebakken sardines

In Italië woorden van nature de meeste visbereidingen gebakken in olijfolie in plaats van boter. Zo kan je met maïsmeel, dat van nature glutenvrij is, ook gebruikt worden om in te bakken. In combinatie met de platte peterselie en citroen is dit een snack die je zo op tafel hebt staan.

Ingrediënten:

  • 500 gr schoongemaakte sardines
  • 3 el maïsmeel
  • ½ olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • vers gemalen zwarte peper
  • zeezout
  • ½ bos platte peterselie

Bereiding:

Breng je maïsmeel op smaak met een flinke snuf zeezout en vers gemalen zwarte peper. Breng in een grote pan de olijfolie op temperatuur. Dit mag echt wel ronde de 170 graden zijn. Haal de schoongemaakte sardines door de maïsmeel. Bak de sardines in 3-4 minuten goudgeel en laat ze even uitlekken op een stuk keukenpapier. Leg de gebakken sardines op een schaal en knijp er een halve citroen over uit. Maak eventueel nog wat op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper. Strooi de gesneden platte peterselie over de sardines en je kunt genieten.

DELEN: