Karbonades in een paddenstoelen-roomsaus

Eigenlijk gebruik ik ze te weinig in de keuken, maar waarom? Het is en heerlijk stukje vlees met veel mogelijkheden! Ook met een heerlijke paddenstoelenroomsaus.

Ingrediënten:

  • 4 karbonades met bot
  • 500 gr paddenstoelen
  • 200 ml droge witte wijn
  • 250 ml slagroom
  • 1 sjalotje
  • 3 el olijfolie
  • 2 el bladpeterselie en dragon
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

Bestrooi de karbonades met zout en vers gemalen zwarte peper en bak ze in een grote koekenpan aan beide kanten in 6-8 minuten goudbruin in de olijfolie. Snij ondertussen de champignons en snipper je sjalotje. Zijn de karbonades klaar dan leg je ze op een bord onder aluminiumfolie. Bak je gesnipperde sjalotje in de koekenpan in 2-3 minuten op laag vuur glazig. Draai je vuur naar matig en bak de paddenstoelen in 4-5 minuten aan alle kanten gaar. Blus af met de witte wijn en laat tot de helft inkoken. Draai je vuur weer naar laag en roer de slagroom erdoor. Breng de room tegen de kook aan en maak de paddenstoelenroomsaus op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Leg de karbonades terug in de roomsaus (vergeet niet het braadvocht bij de saus in te doen, dit is smaak) en maak de saus af met de gesneden groene kruiden.

DELEN: