Kippendijen in knoflookboter met courgette noedels

Ben je klaar voor een nieuwe winnaar? Maak dan kennis met mijn kippendijen in knoflookboter met courgette noedels. Dit is echt genieten!

Ingrediënten:

  • 8 kippendijen zonder bot
  • 5 middelgrote courgette
  • 2 el roomboter
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el hete saus (Sriracha)
  • 60 ml kippenbouillon
  • sap van halve citroen
  • ½ bos platte peterselie
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 1 rode peper
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper
  • extra vergine olijfolie
  • plakjes citroen

Marinade:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el hete saus (Sriracha)
  • 2 tl zeezout
  • 1 tl vers gemalen zwarte peper
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Bereiding:

Snij de kippendijen in mooie stukken. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en giet dit over de gesneden kippendijen. Dek af en zet voor minimaal 1 uur in de koelkast. Nog beter is 3 uur.

Was de courgettes en snij deze met een spiraal groentesnijder in lange slierten. Het je deze niet dan mag het natuurlijk ook in iedere andere vorm.

Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en laat deze weer op kamertemperatuur komen. Snij ondertussen de knoflook, rode peper (met of zonder pitjes)en peterselie. Zet een ruime koekenpan op het vuur en doe de olijfolie hier in, breng goed op temperatuur. Bak nu de gemarineerde kip aan alle kanten goudbruin. Haal de gebakken kip uit de pan en bewaar deze even op een bord. Doe nu de roomboter in de pan samen met citroensap, hete saus en kippenbouillon en breng deze op middelhoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Roer nu rustig de gesneden knoflook, rode peper en de helft van de peterselie door de saus samen met de courgette noedels. Laat alles in 2-3 minuten warm worden. Doe de kippendijen terug in pan en laat ook deze nog 1-2 minuten mee warm worden. Garneer de kippendijen in knoflookboter met courgette noedels met de overgebleven peterselie, verse tijm en plakjes citroen. Serveer direct. Genieten!

DELEN: