Lemon curd

Nog nooit lemon curd gehad? Je weet niet wat je mist! Een zoete crème van citroen, boter, suiker en ei. Heerlijk voor op pannenkoeken, scones of in je lemon curd cheesecake.

Ingrediënten:

  • rasp van 2 citroenen
  • 140 ml citroensap
  • 130 gr roomboter
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • mespuntje zout
  • 2 eieren

Bereiding:

Rasp eerst de 2 citroenen (alleen het geel) en pers ze goed uit (je moet ongeveer 140 ml hebben). Doe de ongezouten roomboter, fijne kristalsuiker, rasp van de citroenen en het mespuntje zout in een glazen kom en zet deze boven een pan met kokend water (dit heet au bain marie), de schaal mag het kokende water niet aanraken. Laat de boter smelten en maak van alles een mooie gladde massa, net zolang tot de suiker is opgelost door de boter. Schenk de citroensap door een zeefje erbij (zo verwijder je de pitjes en vruchtvlees) en blijf alles goed roeren tot je weer een gladde massa hebt. Doe nu onder voortdurend roeren de geklutste eieren erbij en roer goed door de massa. Laat onder laag vuur nu alles rustig boven het kokende water staan net zolang tot de massa de dikte heeft van vla (blijf wel roeren i.v.m. klontjes), dit kan ongeveer 15-20 minuten duren. Schenk de Lemon Curd in een schaal om af te laten koelen en schep het daarna gesteriliseerde potten.

DELEN: