Linguine met Zeeuwse schelpjes

Als je deze linguine met Zeeuwse mosseltjes eet waan ik me altijd aan de kust. Een echte klassieker! Want geloof me: als je dit eet dan ben je gelijk verkocht.

Ingrediënten:

  • 500 gr linguine
  • 750 gr Zeeuwse kokkels
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 dl droge witte wijn
  • 30 gr gezouten roomboter
  • ½ tl chilivlokken
  • ½ bosje bladpeterselie
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

Breng water en zout aan de kook in een grote pan. Het water mag bijna smaken naar zeewater, dus niet bang zijn met de zout. Spoel de Zeeuwse kokkels goed af onder koud stromend water. Kook de linguine al dente in het gezouten water.

Rasp de knoflook, rits de blaadjes van de tijm en hak de blaadjes van de peterselie.

Als de kokkels goed zijn gespoeld laat je ze even goed uitlekken.

Verhit in een grote koekenpan de olijfolie en bak de kokkels even kort. Doe wat vers gemalen zwarte peper op de kokkels en voeg de knoflook en tijmblaadjes toe. Blus alles af met de droge witte wijn en kook alles op hoog vuur onder een deksel ongeveer 1 minuut. Haal de deksel eraf en voeg de gezouten roomboter, gesneden bladpeterselie en chilivlokken toe. Schep voorzichtig de al dente linguine onder de kokkels. Roer nu ook voorzichtig de rasp van een halve citroen erdoor. Maak de linguine met Zeeuwse schelpjes af met zeezout en vers gemalen zwarte peper.

DELEN: