Zoveel verschillende ovens, zoveel verschillende temperaturen. Want bakken in een hetelucht-, elektrische- of gasoven, maakt nogal een verschil!

Ook zie je in buitenlandse kookboeken vaak andere maten staan, maar hoeveel is nu één cup bloem in grams. Een handig hulpje is het overzicht beneden, voor zowel oventemperaturen als maten.

Gebruik jij een recept van Mijn Smaak Atelier? Dan zijn de temperaturen aangegeven voor een heteluchtoven!

OVEN TEMPERATUREN:

ELEKTRISCHE- HETELUCHT- GASOVEN
50 graden 45 graden ¼
100 graden 90 graden ½ (100 graden)
125 graden 115 graden ¾ (125 graden)
150 graden 135 graden 1  (140 graden)
175 graden 155 graden 2  (160 graden)
200 graden 180 graden 3  (180 graden)
225 graden 200 graden 4  (200 graden)
245 graden 220 graden 5  (220 graden)
260 graden 235 graden 6  (240 graden)

 

BAKMATEN OMREKENEN

BLOEM:

  • 1 cup bloem = 140 gram
  • ¾ cup bloem = 105 gram
  • ½ cup bloem = 70 gram
  • ¼ cup bloem = 35 gram

GERAFFINEERDE SUIKER

  • 1 cup geraffineerde suiker = 200 gram
  • ¾ cup geraffineerde suiker = 150 gram
  • 2/3 cup geraffineerde suiker = 135 gram
  • ½ cup geraffineerde suiker = 100 gram
  • 1/3 cup geraffineerde suiker = 70 gram
  • ¼ cup geraffineerde suiker – 50 gram

POEDERSUIKER

  • 1 cup poedersuiker = 160 gram
  • ¾ cup poedersuiker = 120 gram
  • ½ cup poedersuiker = 80 gram
  • ¼ cup poedersuiker = 40 gram

SLAGROOM

  • 1 cup slagroom = 235 gram
  • ¾ cup slagroom = 175 gram
  • ½ cup slagroom = 115 gram
  • ¼ cup slagroom = 60 gram
  • 1 eetlepel slagroom = 15 gram

BOTER

  • 1 cup boter = 8 ounces = 230 gram
  • ½ cup boter = 4 ounces = 115 gram

1 CUP NAAR GRAMS

  • Geraffineerde suiker = 200 gram
  • Bruine suiker = 220 gram
  • Poedersuiker = 125 gram
  • Bloem = 145 gram
  • Gezeefde bloem = 125 gram
  • Maïsmeel = 125 gram
  • Cacao = 105 gram
  • Melkpoeder = 68 gram
  • Boter = 230 gram
  • Slagroom = 235 gram

1 CUP NAAR ML

  • Melk = 245 ml
  • Olie = 224 ml
  • Gecondenseerde melk = 306 ml
  • Yoghurt = 245 ml
  • Water = 235 ml

LEPELS

  • 1 eetlepel = 15 ml
  • 1 theelepel = 5 ml
  • 1 eetlepel = 3 theelepels
  • 1 cup = 16 eetlepels
  • 1 kilo = 2,2 pond

ZELFRIJZEND BAKMEEL OF BLOEM:

Wat is het verschil tussen zelfrijzend bakmeel? Dat is heel eenvoudig! Zelfrijzend bakmeel is niks meer als bloem met bakpoeder. De verhouding is: 500 gram bloem met 15 gram bakpoeder.

DENK EROM; niet overal is een eetlepel hetzelfde! In Nederland is dit 30 ml en in Australië is dit 20 ml.

DELEN: