Risolles

Deze heerlijke gepaneerde gevulde flensjes hebben een vulling van kip. Risolles lijken op loempia’s maar hebben een andere vulling en worden gepaneerd gefrituurd.

Ingrediënten:

Voor de vulling:

  • 500 gr kipfilet
  • neutrale olie
  • 1 zoete witte ui
  • ½ bosje lente uitjes
  • 3 winterpeen
  • 1 teentje knoflook
  • mespuntje korianderpoeder
  • zout
  • 1 tl suiker
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 el bloem
  • 4 dl melk

Voor de flensjes:

  • 2 eieren
  • 300 gr bloem
  • 4 dl melk
  • 2 el neutrale olie
  • zout

Extra:

  • neutrale olie (om te frituren)
  • 2 eieren
  • paneermeel

Bereiding:

Vulling:

Snij de kipfilet in kleine reepjes en bak deze even aan in een beetje olie met zout en vers gemalen zwarte peper. Snij de ui, wortel en knoflook ondertussen fijn. Haal de kipreepjes uit de olie en bak hier de gesneden groenten in aan. Doe de bloem erbij en bak deze even mee, je maakt hier een roux. Schenk de helft van de melk erbij en roer dit even goed door, schenk er steeds een beetje melk bij als je denkt dat het mengsel nog te dik is. Het mag de dikte hebben van een dikke ragout. Snij de kip nogmaals door en doe deze bij de ragout samen met de fijn gesneden lente ui. Maak op smaak met zout, vers gemalen zwarte peper en een theelepel suiker. Laat de ragout nu afkoelen.

Flensjes beslag:

Doe de bloem in een kom en doe hier de eieren, olie, zout en een deel van de melk bij. Meng alles tot een glad beslag en voeg eventueel nog wat melk toe. Bak nu de flensjes even om en om. Ze moeten zo dun zijn dat je er bijna doorheen kan kijken.

Leg de flensjes op je aanrechtblad en schep hier een lepel van je vulling op. Vouw de flensjes vervolgens dicht als een loempia. Sla de bovenkant één keer over de vulling. Vouw de zijkanten dicht en rol de flensjes verder dicht.

Breng je olie op temperatuur (180 graden).

Kluts 2 eieren in een schaal en doe in een andere schaal paneermeel. Haal de opgerolde flensjes door het ei en daarna door de paneermeel. Bak de risolles vervolgens goudbruin in de olie.

DELEN: