Samosa gevuld met gehakt

Samosa is een gerecht uit de Indiase keuken. Het is een driehoekig gefrituurd gebakje dat als voorgerecht, bijgerecht of snack geserveerd kan worden. Het bestaat meestal uit een omhulsel van filodeeg of bladerdeeg dat gevuld word.

Ingrediënten:

  • 8 grote vellen filo-deeg
  • 1 zoete witte ui
  • 200 gr half om half gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl kerriepoeder
  • flinke hand koriander blaadjes
  • neutrale olie
  • zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 210 graden.

Snij ui en knoflook fijn. Doe gehakt, ui, knoflook, komijnpoeder, kerriepoeder en gehakte koriander bij elkaar in een grote kom en maak alles op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper.

Leg 2 vellen filodeeg op elkaar door ze tussen elke laag te bestrijken met olie. Snij nu in 3 gelijke stroken. Doe nu een eetlepel van de vulling op iedere stuk filodeeg en vouw deze dicht als een envelop. Bestrijk het laatste puntje met olie voor het hem dicht vouwt.

Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de gevouwen samosa’s erop.

Smeer de samosa’s nog een keer in met olie en bak gedurende 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Zijn de samosa’s goudgeel van kleur dan zijn ze klaar. Serveer ze warm.

DELEN: