Saucijzen in uien-jus

Over een winterse comfort-food gesproken. Deze saucijzen met uienjus, of zoals de Britten zeggen “Bangers & Mash” zijn een aanvulling op de winterse dagen. Dit is zo gemakkelijk te maken dat je nooit meer zo’n pakje met jus-poeder in de winkel zult halen.

Ingrediënten:

  • 3 el neutrale olie
  • 2 el roomboter
  • 8 saucijzen naar keuze
  • 1 grote zoete witte ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 el bloem
  • 400 ml runderbouillon
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

Doe één eetlepel olie en de roomboter in een grote koekenpan en bak hier de saucijzen rondom goudbruin in aan. De baktijd is ongeveer 8-10 minuten afhankelijk van de dikte van je saucijzen. Snij ondertussen de ui in dunnen ringetjes en de knoflook fijn. Haal de saucijzen uit de pan en leg deze even op een bord afgedekt met aluminiumfolie. Draai het vuur nu naar medium en voeg de laatste twee eetlepels olie toe. Doe de knoflook en gesneden uien in de pan en bak in 4-6 minuten goudbruin. Voeg de bloem toe en meng alles door de aangebakken uien. Dak de bloem 3-4 minuten mee. Schenk nu 300 milliliter koude runderbouillon in de pan en roer met een garde de bloem en de bouillon tot een gladde jus. Is de jus nog wat te dik dan kan je wat van de overgehouden bouillon toevoegen.  Breng de jus op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Leg de gebakken saucijzen in de jus en laat deze 4-5 minuten zachtjes mee pruttelen. Doe ook het vocht wat achterblijft op het bord in de jus.

Serveer de saucijzen in uien-jus met aardappelpuree en doperwten.

DELEN: