Siciliaanse kippenstoof met olijven en Marsala-wijn

Niks is lekker dan de zomer al in huis te halen. Natuurlijk weet ik ook wel dat het nog een beetje vroeg is, maar waan je heel even in Italië met deze stoof van kippenpoten met olijven en Marsala-wijn.

Ingrediënten:

  • 6 kippenpoten
  • 200 gr groene olijven
  • 200 ml Marsala-wijn
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el uitgelekte kappertjes
  • 50 ml witte balsamico-azijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ el kerriepoeder
  • verse basilicum
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bestrooi de kippenpoten in met zout, vers gemalen zwarte peper en kerriepoeder en masseer alles goed in de kip. Bak de kippenpoten in 6-8 minuten op matig vuur om en om goudbruin in de olijfolie in een braadslee. Snipper ondertussen de witte ui en snij de knoflook in dunne plakjes. Haal de kippenpoten uit de pan en zet de gesneden knoflook en ui in de olie aan. Doe de bloem erbij en bak op matig vuur 2-3 minuten aan. Blus alles af met de Marsala en balsamico-azijn en kook op laag vuur 3-4 minuten. Schenk de kippenbouillon erbij en roer tot een gladde saus. Leg de kippenpoten weer in de saus samen met de groene olijven, kappertjes en laurierblaadjes. Dek de braadslee af met aluminiumfolie en zet voor 1 uur in de oven. Controleer wel regelmatig of de saus niet teveel inkookt, ander kun je altijd nog wat kippenbouillon of water toevoegen. Haal de stoof uit de oven en maak op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Bestrooi de kip vlak voor het serveren met verse basilicum. Serveer deze heerlijke stoof met pappardelle of tagliatelle.

DELEN: