Sinaasappelcake

Zo nu en dan kun je zo’n zin hebben in een ouderwetse dik plak cake. En dan niet zo’n kleffe plak uit de supermarkt, maar een eigen zelfgemaakte cake. Maar probeer deze cake ook eens te maken met sinaasappel.

Ingrediënten:

  • 250 gr bloem
  • 250 gr suiker
  • 250 gr zachte roomboter
  • 2 sinaasappels, rasp
  • sap van een halve sinaasappel
  • mespuntje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 5 eieren

Icing:

  • 250 gr poedersuiker
  • 1-2 el sinaasappelsap

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 160 graden.

Vet je cakeblik in met boter en bekleed hem met bakpapier of wat bloem. Doe suiker, boter, zout en de rasp van 2 sinaasappels in een kom en mix alles in 5-6 minuten tot een luchtig geheel.

Voeg nu één voor één de eieren toe, maar voeg het volgende ei pas toe als het eerste is opgenomen in de boter. Stop met mixen als alle eieren zijn opgenomen in de boter. Zeef de bloem en bakpoeder in de boter- eimengsel en spatel alles goed door elkaar samen met je sinaasappelsap. Doe dit rustig want anders haal je alle lucht eruit. Schep het beslag in je cakeblik en bak in 50-55 minuten de cake goudbruin.

Je kunt hem ook testen door er een satéprikker in te prikken, zit er deeg aan dan moet je de cake nog even bakken. Haal de cake uit de oven en laat kort afkoelen in de vorm. Stort de cake op een rooster en laat hem verder afkoelen.

Doe de poedersuiker in een kom en doe hier druppelsgewijs de sinaasappelsap bij. Waarschijnlijk heb je niet alle sinaasappelsap nodig. Laat je icing over de afgekoelde sinaasappelcake lopen en hij is klaar om te serveren.

DELEN: