Sjalotjes wecken

Wecken is een handige techniek bij een overvloed aan oogst. Bij het wecken van sjalotjes blijven ze namelijk erg lang goed, zo kun je het hele jaar genieten van je groenten!

Ingrediënten:

  • 2 zakjes kleine sjalotjes
  • 500 ml natuurazijn
  • 180 gr suiker
  • 1 tl saffraan
  • 1 tl mosterdzaad

Bereiding:

Maak de potten waar je de sjalotjes in wilt wecken helemaal steriel.

Maak de sjalotjes schoon door de schil voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat de sjalotjes mooi bij elkaar blijven door niet de hele kroon weg te snijden.

Doe alle ingrediënten behalve de sjalotjes in een pan en breng rustig aan de kook. Wanneer het kookt en de suiker is opgelost doe je de schoongemaakte sjalotjes erin en laat alles rustig 4-5 minuten koken. Schep de sjalotjes uit het vocht en doe in je steriele weckpotten. Vul met je azijnvocht en sluit de pot. Zet de potten nu op de kop weg voor minimaal 15-20 minuten. Zijn de potten afgekoeld bewaar je ze voor minimaal 1 week in de koelkast.

DELEN: