Thaise kip met basilicum (Gai Pad Krapow)

Er zijn niet veel gerechten die je binnen 10 minuten op tafel kunt zetten. Maar met een minimaal aan voorbereiding staat deze Thaise kip met basilicum van start tot finish binnen deze tijd op tafel.

Ingrediënten:

  • 4 el neutrale olie
  • 3 rode pepers
  • 3 sjalotjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 500 gr kippendijen
  • 2 tl honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 bos Thaise basilicum

Bereiding:

Snij de sjalotjes, knoflook en rode peper (dit mag met of zonder de zaadjes) in dunnen plakjes en ringetjes. Snij ook de kip in kleine stukjes. Zet je wok op hoog vuur en doe de olie in de wok. Zodra de wok begint te walmen doe je de gesneden kip erbij. Wok de kip in 2-3 minuten goudbruin. Doe de gesneden knoflook, rode peper en sjalotjes erbij en wok ook 1-2 minuten mee. Voeg honing, sojasaus en vissaus toe en blus af met de kippenbouillon (let erop dat het op hoog vuur staat en dat er bij het toevoegen van de kippenbouillon geen steekvlam ontstaat). Pluk de basilicum en doe deze bij de kip. Bak 1-2 minuten mee en je kip is klaar. Serveer je Thaise kip met basilicum (Gai Pad Krapow) met witte rijst of noodles.

DELEN: