Zelf gyoza (dumplings) maken…

Voor deze gyoza mag je ons altijd wakker maken. Een zacht, gestoomde deegjasje dat kort krokant wordt gebakken. Zelf gyoza maken is bovendien niet moeilijk.

Ingrediënten:

Deeg voor 24 stuks:

  • 150 gr bloem
  • 90 ml koud water
  • 2 el olie

Voor de vulling:

  • 200 gr varkensgehakt
  • 150 gr chinese kool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 tl gember
  • ½ chilipeper
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 el rijstwijn
  • 2 tl sojasaus
  • 1 tl maïzena
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl zeezout

Bereiding:

Doe de bloem en olie in een kom en mix er geleidelijk 90 ml koud water door, tot je een stevig deeg hebt. Rol er een gelijkmatige worst van en wikkel deze in vershoudfolie. Leg 30 min. in de koelkast. Meng de varkensgehakt, fijn gesneden chinese kool, knoflook, sjalotje, lent-ui, fijn gesneden gember, ½ chilipeper (zonder pitjes), rijstwijn, sojasaus, zeezout, maïzena en sesamolie en meng alles goed door elkaar.

Bestuif een werkvlak met bloem. Snijd het deeg in 24 plakjes en rol die uit tot cirkels van Ø 10 cm.

Schep 1 flinke theelepel met het gehaktmengsel midden op elke cirkel. Bestrijk de deegranden met water en vouw ze naar elkaar toe dicht, druk stevig vast. Bak de gyoza nu 1–2 min. in 1 el neutrale olie. Voeg 200 ml kippenbouillon toe, doe een deksel op de pan, zet het vuur laag en stoom de gyoza nog 4–5 minuten. Houd warm, terwijl je de rest van de gyoza op dezelfde manier bereidt. Serveer warm en met sojasaus.

DELEN: